Tuesday, November 1, 2011

h.o.l.i.d.a.y : Medan - Parapat - Berastagi, Indonesia [Day 4 & 5]

Horas!!

[Day 4]

Sejuk giler kowt waktu pagi di Berastagi.. memang syiok laa TIDOR.. STIM jek raser.. haha.. jam pukul 6.00am cambiasa alarm henphone pun bising.. sedar dari MIMPI.. bergegas untuk solat subuh.. dengan tak MANDI aku jalankan tugasan mengejutkan member bangun dari tidor.. bersiap-siap gi turun bawah.. jumper akak receptionist.. nak mintak tolong kat akak receptionist.. mintak call kan Teksi untuk pulang ke Kota Medan jam 10.30am..

 Banyak lagi masa sebelum berangkat.. round-round lah sekejap di Pekan Berastagi.. beli barang-barang sikit.. perut aku pulak perlu di MANJA kan.. lapar kowt pagi-pagi.. singgah di Kedai Makan Ummi untuk sarapan pagi..
Selesai santapan perut.. marilah pulang semula ke Hotel.. packing-packing barang + mandi.. baru la lebih KACAK.. tapi Der aku tak mandi pun KACAK gak kowt.. sudey TERBUKTI!!.. haha.. jam 10.30am En.Supir dah terpacak depan lobby Hotel.. gila laa.. memang JANJI MELAYU laa.. ehh silap.. memang JANJI ORANG BATAK.. terbaekk!!..

Perjalan dari Berastagi ke Kota Medan memakan masa dalam 2 jam lebih.. cambiasa bergantung dari kreativiti pemanduan seseorang Supir.. perjalan akan menempuhi jalan belit-belit + pusing-pusing + lopak-lopak.. jadik kepada yang mempunyai PERUT sensitif.. sila sediakan plastik beg yer.. untuk menampung  muntah hijau korang nanti yerr.. aku?? aku cam biasa la.. rintangan macam ini is KACANG for me!!.. haha..
Oki.. i luv u!!! tak dapat bersemuka.. dapat nengok poster pun jadi laa...

Sampai juga kami di Kota Medan.. Firstly, En.Supir kene hantar akak sebelah kami dulu ke rumah sakit.. baby dier sakit.. pastu En.Supir hantar akak depan kami pulak nak pegi shooping.. Lastly, baru En.Supir hantar kami ke Hotel Ibunda.. yerr Hotel yang sama time first day kami di sini.. kenapa Hotel yang sama?.. senang jek jawapan.. sebab malas nak cari hotel yang lain.. buley jumpa balik akak receptionist "taktahu nama".. hehe
Perut bergema la pulak kann.. LUNCH dulu yerr.. kat bawah Hotel jekk..
Tiba lah masa yang di tunggu-tunggu kan.. SHOPPING TIME!!.. tapi kan Der.. aku nie memang jenis tak minat shopping pun.. disebabkan duit dalam poket berkepul-kepul lagik.. so.. joom SHOPPING!!! [sambil buat aksi gedik-gedik]..

Korang nak shopping sakan buley la singgah Medan Mall.. macam-macam ader kowt.. tapi yang susah nak cari t-shirt I LUV Medan.. seyes.. berpeluh-peluh kami dok mencari t-shirt tu.. tapi hasil nan hado.. frust~
xperia play hanya Rp3,999,00 jek.. convert duit Malaysia kira sendiri la ekk..

sengals~ Supir becak kami kene saman la pulak kan..

Macam-macam kowt aku borong menghabiskan duit-duit rupiah ini.. Kek Bika Zulaikha + Kek Bolo Sri Meranti [sebelah Hotel Ibunda jek] + telekung untuk My Mum + T-Shirt untuk My Dad & My Lil Bro + Tudung untuk My Lil Sis.. untuk aku??.. cukup la fridge magnet.. aku bukan suka shooping pun.. rugi kepada sesaper yang takmo jadi Awek aku.. konfem-konfem aku belikan special gift untuk kamu.. hehe =)
Letih dah kaki aku.. pulang la semula ke Hotel.. naik angkut.. kos Rp3000 jek.. =)
Aktiviti malam.. di mula kan dengan pengisian perut di Amiliun Food Court bersebelahan Yuki Plaza.. Meriah gak waktu malam di sana.. ramai muda mudi lepak-lepak.. siap ada karok bagai.. HAVOC!!.. menu makan malam layan Satey Medan + Bihun Bakso + Jus Mangga.. tercapai juga mengidam aku nak layan Bakso.. yezza.. kos untuk semua makan lebih kurang Rp60000..

kenyang perut balik hotel tidor~.. huhu

[Day 5]

Detik - detik terakhir kami di sini.. cambiasa bangun awal.. solat + mandi + sarapan nasik goreng Medan untuk kali terakhir..
Sunrise di Kota Medan
ini Member aku!! =)
Sementara menunggu masa pulang.. jalan-jalan di Kota Medan.. menapak kaki jekk.. agak basah gak laa KETIAK kan.. peduli aper aku.. KETIAK masing-masing.. tul tak?.. =)


jeng jeng jeng~ Masa yang mendebarkan kini tiba.. pulang semula ke Malaysia.. sebak la pulak kan nak tinggalkan Kota Medan.. lagi sedih nak tinggalkan Lake Toba dan Berastagi.. sobb~so0b~.. kami mengunakan perkhidmatan Teksi untuk ke Polonia Airport.. untuk keselesaan kami dan barang-barang kami..
bubye akak receptionist... bubye akak "taktahu nama".. bubye pak Supir.. bubye Kota Medan.. bubye sumer~.. sedey balik.. sobb~so0b~. huhu.. =(

Cambiasa sampai di Polonia Airport jangan dok layan mamat yang sibuk-sibuk nak angkat barang kita la.. nak tuliskan form imigresen laa.. nak tolak kan troli laa.. semua itu berbayar yer.. di ulangi.. berbayar!!.. tapi kalu korang niat nak bersedekah.. syukur alhamdullilah.. buley jekk.. dan jangan lupa Airport Tax Rp75000 yer.. jangan lupa.. =)
Flight kami bertolak dalam jam 2.00pm dan sampai tiba di Malaysia jam 3.00pm [4.00pm waktu Malaysia].. Allhamdullilah penerbangan selamat.. kaki menjejaki Malaysia akhirnya.. dapat jugak KENTUT di udara Malaysia.. amin~


Tamat..

nota kaki : misi menawan Medan akhirnya berjaya dengan kejayaan.. sepanjang kami disini tiada musibah yang berlaku.. syukur sangat-sangat kepada Allah.. ikuti nasihat My Mum.. "pergi tempat orang kalu berniat baik insyallah datangnya perkara yang baik-baik".. Alhamdullilah..

weeee~


2 comments:

apex said...

siyes lawo gmbo2 di atas & di entri2 sblm. tu blom tgk gmbo2 yg xde kat sini, yg cencored, gambo awek2 medan lg..haha. aku tick [/]terbaek. haha!

Fairuzzaki said...

hehe.. tengs bro!!!..
nak ke picca censored??.. meh masuk opis mehh.. hehhee =P