Tuesday, March 29, 2011

h.o.l.i.d.a.y - Take A Walk at BEIJING ( Day 1 )

ting tong~

Day 1 - 21 Mac 2011

NI HAO!! ( tew jek la yang aku reti cakap).. hari yang di nanti²kan sudah tiba.. semua persiapan pun sudah sedia.. pagi² pukul 5 aku bergegas ke LCCT Kuala Lumpur.. flight dijadualkan berlepas dalam pukul 8.30 pagi.. jadi datang awal² nie ader juga keBAEKan nyer.. selain tak akan kelam kabut nak check in flight nanti.. boleh juga cuci mata nengok pramugari mengediks kat LCCT nie.. hehehe.. =P

dari Kuala Lumpur - atas Awan - sampai Airport Tianjin

hampir separuh jiwa ku pergi dalam flight.. yelah 6 jam Der dari KL - Tianjin.. hanya berbekalkan Pringles + Coklat Daim 3 ketul + Roti + Mineral dapat jugak lah aku menahan kelaparan..

" kau buat ku jatuh dan terjatuh lagik.."
 pramugari comel.. weee~

lebih kurang dalam pukul 2.30 petang aku pn sampai di airport tianjin.. kami pn diperkenalkan oleh amoi tourguide kami.. ANITA namer nyer.. CUN~~..  pandai cakap melayu pulak tew.. wah tertiber aku raser BAHAGIA.. auchh~

kau kunci~ cinta ku~ "- Anita karok.. =)

kami pn bertolak naik bus dari airport Tianjin - Beijing mengiringi bebelan Anita itu... perjalanan sekurang-kurangnya dalam 2 jam jugak laa.. adehhh~~

cuci-cuci mata melihat sekeliling perjalanan.. =)

agenda sesudah sampai jek ke Beijing adalah... nng0k persembahan akrobatik.. WatDaFish!!.. layan jekk laa.. tapi besh la jugak.. sungguh GILER d0rang nie.. buat aksi² terDASYAT!!..

DASYAT giler!!.. =)

sehabes nyer aktiviti DASYAT sungguh itu.. kami pn pergi ke Restoran Muslim.. makan petang time.. perut aku pun sangat DASYAT kelaparan..


lepas makan check in hotel la Der.. letih sudah.. =)

hotel 4 bintang wei!!  =)

agenda malam pulak aku n kengkawan jalan² area hotel kami.. yang lain sumer da tit0n k0wt.. perghh!! sejukk giler Der.. agak nyer dalam 0 - 2 darjah celcius jugak laa suhu malam.. GILER laa.. teraser sejuk² jek sampai masuk dalam seluar aku... hehehe =P

 pasar malam yang jual satay lipan.. nyum nyumm~ =)

aku beraksi COMEL dalam kesejukan.. hehe =P

weeee~

**bersambung.. =) 

nota kaki : sediakan baju sejuk + sarung tangan.. cuaca memang sangat sejuk..  =)

3 comments:

FYHA said...

oi, tlg jgn ckp der bleh x? mcm rempit arrr!!!!!
tp cite ko best. sile sambung lg.

Fairuzzaki said...

hehee... aku memang rempit Der.. naek skuter... hehe =P

taqO said...

Haha.. best best! aq suka gambo last tuh! :D keh3..