Thursday, December 1, 2011

h.o.l.i.d.a.y - Air Terjun Janda Baik

Ting Tong~

seronok giler bila 27/11 takde kelas.. lagik seronok time takde2 kelas nie diisikan dengan perkara-perkara yang BERFAEDAH.. jadi ke JANDA BAIK la destinasi untuk gathering kali ini.. sambil² mencuci mata mencari Mak Janda persis NORA DANISH dan sambil² tue lah dapat memanjakan diri dibasahi aliran air sungai yang nyaman dan indah.. =P

trip nie seramai 8 member² student "tua" UTM.. berkumpul di depan PSZ dan bergerak ke destinasi dalam kul 8.00 pagi.. 
aku menumpang jek kete COUPLE nie.. hehe =)

mengikut plan asal.. kami sepatutnya lepak kat air terjun di area D'Ark Resort.. sebabkan ader sorang member akan stay chalet kat sana.. tapi bila sampai jek.. seyes la.. air terjun kat area sana sebijik cam PARIT belakang kampung aku kowt... terus CANCEL.. huhu.. kami teruskan perjalanan nak cari gak Air Terjun yang BESH.. setelah riki2.. Air Terjun yang BESH tu kene Jungle Tracking la pulak kan.. 100 hinggit lak tu tuk guider.. DEMM~.. kansel!!

setelah tawaf satu Janda Baik.. akhirnya jumper gak port BESH untuk kami BERJIMBA-JIMBA.. =)
cun tak??.. boleh la.. yang penting tak ramai orang pun.. kami-kami jekk..

tugasan pertama setelah menjejak kaki di sini.. pegi cari kayu api.. nak bakar ayam laa.. haish~
nakk cari kayuu~ nak cari kayu~
nie la Master Cheif Wan merangkap sebagai tukang perap ayam.. Terbaikk~
 
nie bukan Mak Janda yer.. nie anak-anak dara yang dok sebuk sediakan santapan untuk kami.. hahhaa.. untung saper dapat dorang nie.. =)

seyes agak spoil skit disebabkan cuaca yang tidak terduga.. tertiber hujan.. pastu berenti lakk.. huhu.. aper-aper hall pun jo0mm mandi j0omm!!!!

ehemm~ SUWEET COUPLE nie..

MAKAN TIME!!! mari SOGOKAN perut dengan ayam terlebih bakor nie..

Alamdullilah berjaya juga gathering kami kali nie.. syiok gak la layan Janda Baik nie.. buley la nak releks2 kan kepala.. walapun kecewa tak dapat jumpa mak-mak janda seperti ROZITA CHE WAN.. tapi tetap ENJOY..


aku dan bulu ku.. =)

weeee~

nota kaki : next plan nak gi taman negara la pulak.. BESH tak??.. =)

3 comments:

kemang~ said...

ui..jauh hang pi mandi...mandi kat umah sudah..haha

Fairuzzaki said...

mandi kat umah xder Mak Janda.. =P

Anonymous said...

Ternyata mak janda meme best...huhuhuhu..nk jg gk lah cm ni..mak..mak jnda tunggu daku..